Noten en Pinda’s

Noten

Branden met plantaardige olie van de beste kwaliteit
Onze noten branden wij zelf met plantaardige olie. Iedere olie is een samenstelling van soms één, en soms meerdere onverzadigde vetzuren en van verzadigde vetzuren. Wij gebruiken arachideolie. Deze is rijkelijk van samenstelling en wordt koud geperst om de goede bestanddelen te behouden. De onverzadigde vetten zijn goed voor je lichaam; ze verlagen je slechte cholesterol en verhogen het goede cholesterol.

Wat onze noten van zo’n goede kwaliteit maakt? Wij kiezen voor de beste plantaardige olie die er is om zo te zorgen voor noten die zo smaakvol mogelijk zijn. Bovendien branden wij noten op een lagere temperatuur, waardoor mineralen en vitamines goed bewaard blijven in de noten.

Noten zijn gezond
Velen denken dat noten dikmakers zijn omdat ze calorieën bevatten. Niet alles wat calorieën bevat hoeft echter ongezond te zijn. Sterker nog, ze helpen juist om af te vallen! In noten zitten namelijk geen vetten waarvan het lichaamsgewicht toeneemt.

Verder zitten er super gezonde vitaminen, mineralen, onverzadigde vetten en soms zelfs omega3-vetzuren in. Door bewerkingen kan een deel van de voedingswaarde van de noten verloren gaan, maar dat gebeurt bij ons niet omdat wij de noten zelf bewerken en geen conserveringsmiddelen toevoegen.

Wat maakt noten gezond?
Noten bevatten een hoog gehalte aan gezonde vetten. Ze hebben daardoor een verzadigend effect waardoor men minder gaat eten. Het vetgehalte van de noten bestaat dan ook voor 90% uit gezonde onverzadigde vetten. Deze vetten kunnen zelfs het cholesterol verlagen! Daarnaast bevatten noten mineralen, vitamines en vezels. Iedere nootsoort is uniek, wat ervoor zorgt dat iedere noot voor andere aspecten van de gezondheid werkt. In onze winkel hebben wij overzichtelijke schema’s waarop u kunt zien welke gezondheidselementen een noot bevat. Dat schema lichten we u uiteraard ook graag mondeling toe!

 

Pinda’s 

Pinda’s zijn geen noten!

Velen denken dat pinda’s en noten hetzelfde zijn, maar diegenen hebben het mis. Pinda’s mogen dan aardnoten, olienoten of in het Engels peanuts heten, maar ze behoren tot de peulvrucht. Pinda’s zijn onder andere familie van de kikkererwt en zijn de meest populaire snackgroenten ter wereld. Veel pinda’s zijn lekker, maar we geven eerlijk toe dat niet iedere pinda even lekker is. De pinda beschikt echter wel over geneeskrachtige eigenschappen. Pinda’s groeien op alle continenten en worden in tropische en subtropische landen verbouwd. Wij hebben gekozen voor pinda’s uit Virginia, omdat dit een mooie grote pinda’s zijn en deze zijn daardoor het volst van smaak.

Bij C’est Bon worden pinda’s ongepeld, gepeld, gebrand of gebrand met vlies verkocht. Ook hierbij gebruiken we de arachideolie. Onze kingsize pinda’s worden dagelijks vers gebrand en deze kunt u gezouten of ongezouten krijgen. Wij verkopen ook lekkere gesuikerde pinda’s. Wilt u meer weten over de gezondheidselementen van pinda’s? Dan lichten wij dit u graag toe in onze zaak!

Zegel

Copyright C'est Bon Eindhoven 2014 // Designed & developed by Basta Creative in coöperation with Textuur Communicatie