Superfoods

SUPERFOODS

U leeft bewust en gezond. En natuurlijk weet u dat goede voeding daarbij ontzettend belangrijk is. Heeft u al kennis gemaakt met ons assortiment ‘superfoods’? Supervoeding is een verzamelnaam voor natuurlijke en onbewerkte voedingsmiddelen die van nature een hoge concentratie vitaminen, mineralen en sporenelementen bevatten. Daarbij kunt u denken aan bessen, zaden, noten of fruit met een hoge voedingswaarde. Die passen bij een gezonde levensstijl als die van u. Natuurlijk geven superfoods u geen garantie op een goede gezondheid. Ze dragen eraan bij, mits u gevarieerd en bewust blijft eten. Variatie houdt uw lichaam
gezond!

Cestbon uw notenspecialist
Noten zijn erg gezond. Ze bevatten veel goede onverzadigde vetten waaraan je lichaam dagelijks behoefte heeft. Volgens voedingswaardetabel.nl bevatten amandelen bijvoorbeeld per 100 gram maar liefst 19,5 gram eiwitten, 46,5 gram onverzadigd vet, 10,6 gram vezels en allerlei vitamines en mineralen. Cestbon heeft een compleet noten- en pinda-assortiment. Naturel, maar ook gebrand in hoogwaardige plantaardige (pinda)olie. Vraag gerust naar de verschillende combinaties die wij voor u maken. Wij zijn u graag van dienst.

Gepelde walnoten
Wist u dat walnoten goed zijn voor uw bloedvaten? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat walnoten bijdragen aan de elasticiteit van onze bloedvaten. Het perfecte tussendoortje dus! Of gemixt door een tapas, of in uw salade. Walnoten zijn heerlijk in uw salade of rauwkostmaaltijd, maar combineer ook eens een walnoot met een stukje zachte kaas of gehakt als ingrediënt in uw brood- of cakedeeg. Het resultaat is verrassend lekker en nog gezond ook!

Gedroogde pruimen
Heerlijke malse verse pruimen, die meestal in het najaar verkrijgbaar zijn bij de groente- en fruitspecialisten. Bij Cestbon kunt u ze in gedroogde vorm het hele jaar door verkrijgen! Al lang geleden kwam men tot de ontdekking dat pruimen prima te drogen zijn. En dat de gedroogde vrucht bijdraagt aan een goede darmfunctie. De smaak- en voedingswaarden blijven na het drogen nagenoeg geheel behouden. U koopt uw gedroogde pruimen bij ons met óf zonder pit. Wat u het makkelijkst vindt.

Gojibessen
Al lang geleden ontdekten de Chinezen de krachtige werking van de gojibes. Het is een van de meest voedzame vruchten ter wereld. En inmiddels is de gojibes wereldwijd verkrijgbaar. Niet gek, want gojibessen zijn onder andere rijk aan vitamines, mineralen, aminozuren en antioxidanten. U eet ze bijvoorbeeld in uw yoghurt of gemixt in uw notenmelange of muesli. En wist u dat u er ook thee van kan trekken? U kunt op het internet lezen over de rijke geschiedenis van de vrucht in het verre oosten tot en met moderne toepassingen in een gezonde (sport)voeding.

Gedroogde cranberry’s
Cranberry’s zijn niet meer weg te denken uit ons assortiment van superfoods. De gedroogde cranberry’s bevatten suiker om de wrange smaak weg te nemen. Maar daarnaast bevatten ze vooral veel vitamine C. Heerlijk met noten en pinda’s als tussendoortje, in combinatie met een stukje gebraden kip of kalkoen, in vla of yoghurt of in de salade. Met deze gezonde bes heeft u volop mogelijkheden!

Incabessen
Al duizenden jaren zijn incabessen, ook wel Physalis genoemd, een belangrijke voedselbron voor de oorspronkelijke bewoners van het Amazonegebied in Zuid Amerika. Na het oogsten worden de bessen op natuurlijke wijze gedroogd en hebben ze een rijke, volle en frisse smaak. Daardoor kunt u ze goed combineren met zoetere bessen.

Moerbeibessen
IJzer, vitamine C, vezels, eiwitten en calcium: de moerbeibes! Moerbeien worden in China al sinds jaar en dag gebruikt in de traditionele volksgeneeskunde. De heerlijk zoete bes is lekker én gezond. Bijvoorbeeld in een melange, dessert of als gezond snoepje tussendoor.

Chiazaad
Chiazaad bevat wel drie keer zoveel ijzer dan spinazie! Chiazaad heeft een neutrale smaak. U kunt het daardoor perfect verwerken in allerlei gerechten. Strooi de zaadjes over uw yoghurt of soep, doe ze door uw gezonde salade of gebruik ze in recepten voor cakes, muffins en energierepen.

Hennepzaad
Wist u dat het zaad van de hennepplant in gedroogde en gepelde vorm echt thuishoort in het rijtje superfoods? Met de wat noot- en olieachtige smaak is hennepzaad prima te combineren met een natuurlijke yoghurt. Maar ook lekker in de muesli en salade. Of wat dacht u van een overheerlijke smoothie? Hennepzaad is rijk aan vitamine E, fosfor, zink, magnesium en ijzer en een bron van vitamine B1 en calcium.

Quinoa
Hoewel Quinoa een zaad is, wordt het vaak bereid als een graansoort. De geschiedenis van Quinoa gaat terug tot die van de Amerikaanse krijgsheren. Die moesten sterk en energiek zijn voor de strijd. Uit Quinoa haalden ze veel energie. Tegenwoordig voeden veel (top)sporters zich met deze supervoeding. Quinoa kan prima dienen als gezonde basis in plaats van bijvoorbeeld een tarwepasta. Quinoa is een bron van zink, vitamine E, B1, B2 en B6 en rijk aan foliumzuur, fosfor, ijzer en magnesium.

Lijnzaad
Vlas- of lijnzaad is rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren. Met een beetje lijnzaad verrijkt u uw groene salade, pasta- of rijstmaaltijd in een handomdraai! Lijnzaad is rijk aan vezels, calcium, fosfor, magnesium, zink, vitamine B2, foliumzuur en meervoudig onverzadigde vetzuren en een bron van vitamine B1.

Superfoodmelanges
Wist u dat u onze superfoods ook met zorg samengestelde mixen kunt kopen? Een smaakexplosie met alle bessensoorten bij elkaar maakt deze mix heel bijzonder. Lekker als basis voor uw smoothie! Of natuurlijk als tussendoortje, bijvoorbeeld in combinatie met een notenmelange. En we hebben een uitgebalanceerde zadenmix ter verrijking van uw yoghurt.

Copyright C'est Bon Eindhoven 2014 // Designed & developed by Basta Creative in coöperation with Textuur Communicatie